• img-book

    Sanchez Enrique Abuli, Alex Toth, Jordi Bernet,

SKU: FB-TOR-02 Kategorije: , , Oznake: ,

Torpedo 1936 : Knjiga druga

by: Sanchez Enrique Abuli, Alex Toth, Jordi Bernet,

Njujorške ulice, Velika depresija, mračan svijet podzemlja. Bujne žene, Colt Government kalibra 45 i ubojica bez skrupula: stanoviti Luca Torelli, poznatiji kao Torpedo. Od tih su sastojaka Enrique Sánchez Abulí i Jordi Bernet izgradili najbolji kriminalistički strip u posljednja tri desetljeća, najprevođeniji i najčitaniji španjolski strip na svijetu.

Torpedo priča priču o useljeniku talijanskog podrijetla, plaćenom ubojici koji u doba Velike depresije dijeli svoju verziju pravde na ulicama New Yorka. Nasilan tip, zlikovac među zlikovcima, okružen lijepim ženama i lošim tipovima koji mu život čine lakšim ili težim, kako se uzme.

Sada su, prvi put na hrvatskom, sve njegove stranice skupljene u dva toma, kronološki poredane, nanovo skenirane, s ciljem da ovo izdanje postane definitivno izdanje. Ujednačena je tipografija i izbrušeni su detalji koji su, kako je strip izvorno izlazio u nastavcima u časopisima, narušavali sklad cjeline.

Abulíjeva ironija i smisao za humor, popraćeni odvažnim igrama riječi, savršeno se slažu s kistom Jordija Berneta, velikog majstora za crno-bijelo, čineći istinsko umjetničko djelo. Ključni naslov svake biblioteke, nezaobilazan u kolekciji čitatelja stripa ili ljubitelja kriminalističkog žanra.

47,00 KM

Na zalihi

Quantity:
Tags: ,
Meet the Author
Books of Sanchez Enrique Abuli
Meet the Author
Books of Alex Toth
Meet the Author
Books of Jordi Bernet
About This Book
Details

SKU: FB-TOR-02
Publisher: Fibra
Publish Date: 08.11.2017
Page Count: 376

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

There are no reviews yet.